Annons:

Turismen skapar 2,9 miljoner nya jobb på Filippinerna

Filippinerna har genomfört sitt första värdskap för 21:a World Travel & Tourism Council (WTTC) Global Summit. Kongressen hade temat ”Återupptäck resandet”. En av de viktigaste samtalsämnena i paneldiskussionerna på konferensen var hur man återskapar förtroendet för resebranschen i pandemins spår.

Julia Simpson, WTTC:s President och CEO, presenterade organisationens ekonomiska rapport, Economic Impact Report (EIR). Enligt prognosen kommer turistbranschen att generera 2,9 miljoner nya arbetstillfällen bara i Filippinerna. Resultatet visar att den lokala turismen, som integrerad del av ekonomin, beräknas ha en årlig tillväxt på 6,7 procent de närmaste 10 åren. Den förväntas öka mer än den generella ekonomiska tillväxten som beräknas till 5,6 procent.

Filippinerna har under pandemin stärkt sina satsningar på att göra landet till ett tryggt och idealiskt resmål enligt ett pressmeddelande.

 ”Under de två år som internationellt resande legat på is har Filippinerna aktivt förberett sig för återöppning genom att implementera riktlinjer som ska säkerställa tryggheten för våra gäster, arbetsstyrkan inom turism och vårt samhälle generellt”, säger turistministern Bernadette Romulu-Puyat i ett pressmeddelande.

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna