Annons:

Whiskeypava mer beständigt än pengar i kristid

I kristider ökar priserna på det som kan antas vara av beständigt värde. Som guld – men också exklusiv skotsk whiskey.

Värdet på sällsynt skotsk whisky har ökat med mer än en femtedel i år när investerare söker materiella tillgångar mitt i volatila finansmarknader, rapporterar Financial Times.

Priserna har ökat med nästan en fjärdedel, sade FT, med hänvisning till en rapport från den skotska investeringsbanken Noble & Co.

Ökningen av auktionsförsäljningen drevs huvudsakligen av flaskor som kostar mellan 100 pund och 1 000 pund, där den kategorin såg värden stiga med 40 procent och volymerna med 30 procent under de tre första kvartalen.

Rapporten spårade mer än en halv miljon auktionstransaktioner under det senaste decenniet. Hackiga marknader har stärkt efterfrågan på sällsynta whisky som alternativa investeringar,

FT banken Noble.

Företaget Elite Wine & Whisky såg efterfrågan öka efter att Storbritanniens ”minibudget” i september stökade till det på marknadem, och dess omsättning har ökat med 70 procent hittills i år till 17 miljoner pund, rapporterade tidningen.

Scotch utgjorde tre fjärdedelar av skotsk mat- och dryckexport förra året och mer än en femtedel av alla brittiska mat- och dryckesförsändelser, sade FT, enligt Scotch Whisky Association.

Kommentarer är stängda.