Annons:

Bicky Chakraborty kritisk till svenska stödgärder: ”Satsar på skruvar och muttrar”

Elite Hotels grundare och ensamägare Bicky Chakraborty är kritisk till de svenska stödåtgärderna under pandemin. Till DN säger han att politikerna anser att det är bättre att ”satsa på skruvar och muttrar än på hotell och nöjen”.

Han riktar också kritik till de hyresvärdar som inte gett några hyresrabatter under pandemiåret.

– Där har man inte mött mycket solidaritet, säger han till tidningen.

Chakrabortys koncern äger i dag cirka 40 hotell och 41 pubar i Bishop Arms-kedjan.

3 kommentarer

  1. Reijo F: Skillnaden är att "skruvar och muttrar" faktiskt är samhällskritiska varor till skillnad från hotellen som det varken har funnits brist på eller kommer att finnas brist på. Att klaga på fastighetsägarna är patetiskt. De lever i samma marknadsekonomi som hotellen. Tror ni verkligen att hotellen kommer att betala dubbla hyror för att rädda fastihetsägare vid en fastighetskris? De hotellägare som samlat pengar i ladorna och varit sparsamma med utdelning till ägarna kommer att komma starkare ur denna kris. Sedan finns det naturligtvis nystartade hotell som haft extrem otur men sådana risker finns med företagande inom de flesta områden. "Övergivna" hotellbyggnader kan användas till många olika verksamheter.
  2. Jakob: @Reijo F Varför skulle "skruvar och muttrar" vara mer samhällskritiska än hotell och andra besöksnäringsverksamheter? Viss medicinsk utrustning och utrustning för eltillförsel, ja. Men de flesta tillverkande industrier producerar konsumtionsvaror för privatpersoner och företag. Hotellnätter är något som de flesta privatpersoner och företag konsumerar, alltså ingen större skillnad där. Även om du inte har behov av hotell, restauranger, muséer eller andra turistiska nyttor och nöjen så är det många andra som behöver dem och har glädje av dem. Dessutom skapar de sysselsättning och bidrar till skattebasen (5-10% av den). När det gäller fastighetsägarna så behöver de självklart få sina intäkter men genom att hjälpa sina hyresgäster genom krisen slipper de stå utan hyresgäst under lång tid efter en konkurs eller stora ombyggnadskostnader för att göra om hotellet till något annat så visst finns det en nytta för dem att bistå.
  3. Hotellhaj: @Reijo F, du verkar inte förstå vikten av en fungerande turist och besöksnäring för Sverige. Dessvärre gör inte vår landsfader Löfvén det heller, han tror att alla är svetsare som han själv. Instämmer i övrigt med Jakob.
VD till RK Travel Group
Sista ansökningsdag:
3 mars 2024
komoot is searching for a Partnerships & Sales Manager
Sista ansökningsdag:
29 februari 2024