Annons:

Elite Hotels fortsätter att sponsa Augustpriset

För femte året i rad är Elite Hotels stolta sponsorer till Augustpriset. – Som ett svenskt företag med all vår verksamhet i Sverige vill vi självklart bidra till en positiv utveckling för svensk litteratur och svensk kultur i stort. Vi förvaltar också ett viktigt kulturarv med våra många anrika stadshotell. Kulturen ligger oss nära hjärtat och engagerar också många av våra medarbetare och gäster, säger Bicky Chakraborty, ägare och grundare till Elite Hotels i ett pressmeddelande.

Augustpriset instiftades 1989 av Svenska Förläggareföreningen i syfte att belöna de bästa svenska böckerna som getts ut under året. Priser delas ut i tre kategorier: skönlitteratur, facklitteratur samt barn- och ungdomslitteratur. Sedan 1994 delas också Lilla Augustpriset ut, Sveriges största litterära pristävling för unga. Priset instiftades för att öka ungas intresse för läsning och uppmuntra deras eget skrivande.

Den 19 oktober avslöjas de 18 böcker som nomineras till årets Augustpris, och de sex nominerade Lilla August-bidragen. Vinnarna presenteras vid Augustgalan som äger rum i Konserthuset i Stockholm den 23 november 2020.

Kommentarer är stängda.

komoot is searching for a Partnerships & Sales Manager
Sista ansökningsdag:
29 februari 2024
Är du vår nya stjärna? Snart öppnar Scandic Södra Kajen
Sista ansökningsdag:
27 februari 2024
VD till RK Travel Group
Sista ansökningsdag:
3 mars 2024