Annons:

Emirates firar 10 år i Sverige

Den 4:e september 2013 invigde Emirates, världens största internationella flygbolag, sin flyglinje mellan Dubai och Stockholm. Igår firade flygbolaget 10 år av verksamhet i Sverige enligt ett pressmeddelande.

Under det senaste decenniet har nära två miljoner resenärer flugit med Emirates från Arlanda till Dubai. Bolaget anknyter idag den svenska huvudstaden med dagliga avgångar i Emirates Boeing 777-300ER wide-body flygplan, och ansluter därmed resenärer till fler än 140 destinationer via Dubai. 

Emirates vinner Grand Travel Award2023. Priset tas emot av Björn Ekegren.

– Vi är mycket glada och stolta över att få fira 10 verksamma år i Stockholm. Sverige är och förblir en integrerad del av vårt nätverk och det har varit en fantastisk resa. Tack till våra partners, flygplatsmyndigheter och engagerade medarbetare för att ni har gjort denna milstolpe möjlig. Vi ser fram emot att fortsätta erbjuda tjänster i världsklass och hjälpa våra kunder att resa bättre, både i luften och på marken, säger Björn Ekegren, Sverigechef på Emirates i ett pressmeddelnade.  

10 milstolpar under de senaste 10 åren  

Penelope Cruz gör reklam för Emirates.

Transporterat över 1,8 miljoner resenärer mellan Stockholm och Dubai sedan 2013.  

Emirates fortsätter att revolutionera reseupplevelser för svenska kunder med sina innovativa produkter, tjänster och globala nätverk. Under det senaste decenniet har flygbolaget bidragit till att öka handel, affärer och turism till Sverige – och uppnått betydande milstolpar, inklusive: 

Utfört fler än 7000 tur – och returflygningar.  

Transporterat över 115 000 ton gods till/från Stockholm sedan 2013. 

Under 10 år har Emirates exporterat läkemedel, medicinsk utrustning, laboratorieutrustning, maskinreservdelar och fartygsreservdelar. Men också importerat färsk frukt, färska grönsaker, fartygsreservdelar, vin, lättfördärvliga livsmedel och lädervaror. 

Dubai.

Tillhandahållit förbindelser, via Dubai, i Asien, Afrika och Australien, viket inte erbjuds direkt från Stockholm av något annat flygbolag.  

Rekryterat fler än 135 svenska medarbetare till Emirates Group.  

Över 50 svenska piloter och närmare 60 svenska kabinanställda.   

Fler än 142 700 svenskar anslutna till Emirates Skywards, Emirates och flydubais prisbelönta lojalitetsprogram. 

Upp till 17 svenska filmer och 13 kanaler med svensk musik tillgängliga på ice, flygbolagets prisbelönta underhållningssystem, med mer än 6 500 kanaler. 

Samarbete med svenska lyxvarumärket BYREDO sedan 2017 för att ge första klass-resenärer exklusiv hudvård i deras privata suiter på flyget. 

2 kommentarer

  1. Anonym: ☝️
  2. Miklos: ☝️