Annons:

Annons:

ESS Group satsar 200 miljoner på Örenäs slott – återöppning 2023

Örenäs Slott blir ESS familjens 11:e hotelldestination och nu står det klart hur planerna framåt ser ut. Satsningen blir en av de största för ESS Group någonsin där ambitionen är att skapa ett nytt landmärke i Sverige men också kunna attrahera en större internationell publik. Den nya destinationen Örenäs kommer anställa upp emot 150 medarbetare och de totala investeringarna landar på runt 200 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.

Efter nyårsafton i år påbörjas satsningen. Slottet kommer stängas för att direkt påbörja sin resa mot en ny sorts slottsupplevelse. Varsamma renoveringar av slottet enligt alla konstens regler men också nybyggnationer runt omkring huvudbyggnaden i form av pooler, mer restauranger, fler och bättre hotellrum och mer plats för aktiviteter, events, musik, konst, hästpolo, fot- och brännboll. Det byggs om och till för att skapa bättre förutsättningar för träning och aktiviteter. Men man tillför också mycket miljöer för att kunna ta sig ett gott glas med vänner, efter sportandet och alla upplevelser. Byggtiden beräknas till sommaren 2023, och väl vid öppning planeras det redan för en stor trädgårds-premiär med slottet som kuliss. Allt enligt ett pressmeddelande.

KOMMENTARER

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Travel Consultant till Winberg Travel
Sista ansökningsdag:
5 november 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.