Annons:

Premium

Vd-byte när Äventyrsresor fyller 40 år

Äventyrsresor fyller 40 år. Här berättar Gösta Westin och Annie Blomqvist om hur det känns och vad som händer nu.

“Vi är ett stabilt företag med lång erfarenhet av våra destinationer, flera har varit med ända från starten för 40 år sedan”

Grattis Äventyrsresor fyller 40 år. Varför har ni överlevt så länge i världens tuffaste industri?

– Genom att vara konsekventa och nytänkande på en gång – vi har alltid jobbat med hållbara, naturnära resor i små grupper. Samtidigt har vi ständigt jobbat för att hitta nya resmål. Vi var först med Antarktis från Sverige , vi hade unik tillgång till trädhusfolken på Nya Guinea, vi har haft samma leverantör på våra fantastiska Galapagos kryssningar i över 30 år, vi har en fin vandringsresa till Färöarna i år – den första gjorde vi 1984. Listan på exempel kan göras lång men konsekvens och nytänkande i kombination, har fungerat riktigt bra.  

I och med detta går Gösta Westin i pension, hur känns det?

– Ska bli spännande med en ny era i livet och jag ser fram emot att kunna engagera mig i mitt andra stora intresse – sjöliv och framför allt som frivillig skeppare i Sjöräddningssällskapet. Men sen blir det naturligtvis en hel del resor och att jag kommer fortsätta undervisa några kurser på TRAC på Frans Schartau som jag gjort några år nu.

Gösta, många vet vem du är, men inte alla 50 000 Travel News-läsare. Vem är du?

– Jag har tillbringat större delen av mitt yrkesliv i branschen och började som guide på SnöResor 1981, sedan blev det Globetrotter och Thailand 1983-84 (ett väldigt annorlunda Thailand än i dag). Jag började på Äventrysresor -93 med att bygga upp vår grupp och konferensavdelning och blev kvar till 2005. Då lockade Svenska Turistföreningen och jobbet som fjällchef. Där blev det sedan en rad befattningar tills jag blev tillfrågad att…

Har du redan Premium? .

Läs vidare med Premium!

Ingår

  • Exklusiva analyser och sammanställningar av data för branchen
  • Unika intervjuer med reseindustrins viktigaste makthavare
  • Artiklar med tips och råd om hur du blir effektiv i ditt arbete
  • Och mycket, mycket mer!

Köp Premium