Annons:

Finnair Cargo flyger mellan Europa och Asien

Finnair fortsätter att transportera last mellan Europa och Asien, i en tid då passagerarflygtrafiken minskat mycket kraftigt. Under denna vecka genomför flygbolaget över tio tur och retur-flygningar till Tokyo Narita, Seoul, Osaka, Shanghai och Guangzhou.

– Även om coronaviruset haft en betydande inverkan på vår passagerartrafik fortsätter Finnair att transportera last mellan Europa och Asien. Vårt engagerade team arbetar hårt för att säkerställa att våra kunder får det skydd och andra förnödenheter som behövs för att bekämpa coronaviruset, säger Mikko Tainio, Managing Director Finnair Cargo.

Finnairs lastflygningar transporterar nationella förnödenheter till Finland och Estland. Lasten innehåller även coronavirustester från den privata sjukvårdsleverantören Mehiläinen men också viktig last från företag och organisationer samt vanlig last som exempelvis färsk fisk. Flygningarna fungerar både som charter och Finnairs egen kommersiella verksamhet.

Samtliga flighter flygs med Finnairs A350-flygplan. Kabinerna har modifierats så man kan stuva in last även inne i planet för att öka lastkapaciteten. Tidigare har Finnair endast lastat i lastrummet.

– Vi arbetar obevekligt med vår lastverksamhet under denna exceptionella tid. Lasttrafik är avgörande för tillfället och jag är glad att vi har kunnat implementera en ny affärsmodell och snabbt skapa ett nytt godsnätverk. Ett varmt tack till hela Finnair-teamet för detta, säger Mikko Tainio.

Kommentarer är stängda.

Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024