Annons:

Annons:

Finnair trappar ner på Europaflygen efter nya restriktioner

Flygbolaget Finnair minskar på flygturerna till europeiska destinationer, men lägger till fler resor till Lappland. Finnair kommer under september att flyga mer sällan än planerat till europeiska länder. Orsaken är att många länder har infört nya coronarestriktioner under de senaste veckorna. Efterfrågan på flyg har därmed minskat. Bolaget minskar också på många inrikesflyg, men ökar flygen till Lappland.

Finnair kommer fortsättningsvis att flyga till alla europeiska destinationer man planerat, men mer sällan. Ett undantag är ändå rutten Åbo–Nice där bolaget inte trafikerar i höst.

Ändringar i inrikesflygen sker för Kuopio, Vasa och Mariehamn. I september flyger bolaget till Kuopio en gång om dagen och till Vasa och Mariehamn fem dagar i veckan.

Bolaget hade planerat att börja flyga till Tammerfors i september igen, men på grund av minskad efterfrågan gör man inte det här.

– På grund av coronaläget utgör vår flygkapacitet 30 procent av vad den var för ett år sedan i september 2019, säger Mikko Turtiainen som är Finnairs försäljningschef.

– Resor till Lappland och Kuusamo ser däremot ut att intressera resenärer inom Finland mer än förväntat och därför lägger vi till fler turer till de här destinationerna.

Bolaget kontaktar de resenärer som berörs av de inställa flygen och de kommer erbjudas andra flygalternativ.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.