Annons:

SRF anmäler flygbolaget Finnair till Konkurrensverket

Idag lämnar Svenska Resebyrå- och Arrangörsförening in en anmälan till det svenska Konkurrensverket och det finska Konkurrens- och konsumentverket. Anmälan riktar sig mot flygbolaget Finnair som har stängt av ett antal resebyråer. Flygbolaget vill inte att resebyråerna i sin marknadsföring i bland annat prisjämförelsesajter, visar ett pris som är lägre än Finnairs eget pris.  – Finnair har stängt av resebyråer som säljer deras biljetter billigare än de själva. Detta leder till högre priser och är sämre för konsumenterna, säger Didrik von Seth, generalsekreterare i resebranschföreningen SRF.

Strax innan Jul stängde Flygbolaget Finnair av ett antal resebyråer i Sverige och Finland. Finnair hävdade att priserna som dessa resebyråer visade och sålde via så kallade prisjämförelsesajter var lägre än deras egna priser. Detta tycker inte Finnair om och har därför stängt av dessa resebyråer.

– Flygbolagen har ju ett egenintresse av att hålla uppe priserna medan resebyråerna vill hjälpa sina kunder att hitta de billigaste och bästa alternativen, säger Didrik von Seth. Att stänga av de resebyråer som ligger lägre i pris än Finnair själva är ett sätt att begränsa konkurrensen.

Prisjämförelsesajter har utvecklats till stora marknadsplatser för flygbiljetter där de flesta Onlineresebyråerna och en del flygbolag finns.

– För att kunderna skall kunna ha full transparens och tillgång till de billigaste biljetterna är det viktigt att priset som visas i all marknadsföring är det slutgiltiga vilket är en förutsättning för fri konkurrens, säger Didrik von Seth.

Kommentarer är stängda.

Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024