Annons:

Annons:

Nyöppnade First Hotels vill lyfta standarden på Gotland

Gotlands nya hotell, First Hotel Kokoloko öppnar dörrarna för första gången i slutet av juni. Hotellet har nästan 300 sängar fördelat på 90 rum och har som ambition att vara bland öns ledande hotell, enligt ett pressmeddelande. Hotellet har kostat mer än 140 miljoner att bygga, och det är K-lokko Skogen Invest som står bakom projektet. Hotellet öppnar i morgon lagom till Almedalsveckan.

I nästan två år har byggnadsarbetarna jobbat för fullt för att öppna det 90 rum stora hotellet.

– Vi utmanar den etablerade hotellmarknaden med First Hotel Kokoloko, och ambitionerna är att det blir ett av Gotlands bästa övernattningsställen. Och med faciliteter som simbassäng, jacuzzi, bar på taket och enkel matservering är det klart att vi satsar på kvalitetsmedvetna gäster, säger Åsa Andorff, hotelldirektör på First Hotel Kokoloko.

Läget är bra med kort gångväg till både färjeterminalen och Visby centrum.

Gotland har etablerat sig som en av Sveriges mest attraktiva sommardestinationer, med mer än två miljoner besökare varje år. Ön är känd för att ha dragit till sig estetiker som Ingmar Bergman och diverse konstnärer upp genom åren, och Gotlands natur har också varit huvudinspirationen till First Hotel Kokolokos design.

– Hotellet har fem byggkroppar där fyra av dem är klädda i galvaniserad plåt och den femte är putsad i svart. Det är stilrent, enkelt med raka tydliga linjer som gör det enkelt för ögat att se på. Vi jobbar med material som plåt, kalksten, trä och färgerna svart och turkosblå är genomgående på hela hotellet. Vi vill att man ska känna att det är material och färger som inspireras av Gotland, fortsätter Andorff.

– Vi har följt utvecklingen av hotellet noga, och First Hotel Kokoloko kommer definitivt att lyfta hotellstandarden på Gotland, säger First Hotels administrerande direktör, Mads Jacobsen.

Utmaningen som Gotland har som turistdestination, är att sälja rum på andra delar av året än bara de attraktiva sommarmånaderna, som utgör högsäsongen.

– Även om besöksnäringen har utvecklat sig positivt de sista åren, har den fortfarande en betydlig växtpotential. Vår uppgift är bland annat att berätta för potentiella gäster utanför Sveriges gränser vilken pärla Gotland är, samt hålla trycket uppe på destinationen under andra månader än bara juni, juli och augusti, säger Jacobsen.

Likaså hotelldirektör Andorff gläder sig till att flytta fokus från byggandet och färdigställandet av hotellet över till framtida gäster.

– Byggprocessen har gått som planlagt, även om det alltid blir lite extra stressigt på slutet. Nu gläder sig hela teamet här på First Hotel Kokoloko till att ta emot de första gästerna: visa dem den fantastiska utsikten från både rummen och takterrassen, och visa dem varför turister har vallfärdat till Gotland i århundraden, säger Andorff.

 

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.