Annons:

Branäsgruppen rekryterar 800 medarbetare inför vintersäsongen

Branäsgruppen är mitt inne i sin årliga rekryteringsprocess och i år rekryterar koncernen hela 800 säsongsmedarbetare på fyra anläggningar inför vintern. Branäs står för cirka 300 av dem och är på jakt efter allt från kockar och servispersonal till liftvärdar och pistmaskinsförare, enligt ett pressmeddelande..

– Vi har fått in många intressanta ansökningar och även om sista ansökningsdatum för Branäs är satt till 31 augusti så välkomnar vi alltid spontanansökningar även längre in på hösten, säger Karin Modin Svärd, HR-chef på Branäsgruppen i ett pressmeddelande.
En viktig aspekt för Branäs, och hela Branäsgruppens, rekrytering är de återkommande medarbetarna, som även i år fyller flera av tjänsterna. Jatken på nya säsongsarbetare är dock minst lika viktig och Karin Modin Svärd menar att de återkommande medarbetarna även här har en viktig roll att spela.
– Vi ser att många som söker har blivit tipsade av vänner och bekanta, ganska ofta av personer som jobbat hos oss tidigare. Det är såklart ett gott tecken, det tyder ju på att de trivs.
En av de största anledningarna till att många väljer att söka både en första, andra och tredje gång, menar Karin Modin Svärd är den unika gemenskapen som skapas mellan kollegorna på anläggningen.
– Många beskriver det som en familj. Sen tror jag även att många väljer att fortsätta hos oss, då vi har många exempel på att det går att göra karriär också. Vi har flera som har gått från säsongsanställd till ett större ansvar på heltid.

Kommentarer är stängda.