Annons:

Annons:

1 974 606 kunder flög med Norwegian i januari

Norwegians trafiksiffror för januari visar att bolaget fortsätter leverera enligt strategin om att gå från tillväxt till lönsamhet med betydande förbättring gällande enhetsintäkter, rekordhög punktlighet och högre kabinfaktor, enligt ett pressmeddelande.

I januari reste totalt 1 974 606 kunder med Norwegian. Den planerade kapacitetsminskningen och optimeringen av linjenätet fortsätter att påverka siffrorna positivt. Punktligheten var på 87 procent –den högsta punktligheten någonsin under en enskild månad sedan 2015. Kabinfaktorn var på 81 procent, upp 4,8 procentenheter.

–Jag är mycket nöjd över att vi fortsätter att leverera enligt strategin om att gå från tillväxt till lönsamhet. Det här är den tionde månaden i rad som den planerade kapacitetsminskningen påverkar enhetsintäkterna och kabinfaktorn positivt. Jag är även tillfreds med att punktligheten har förbättrats betydligt eftersom jag vet hur viktigt det är för våra kunder, säger Norwegians koncernchef Jacob Schram i ett pressmeddelande.

–Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med mina dedikerade kollegor på marken och i luften framöver. Vi ska tillsammans positionera bolaget för en lönsam och hållbar framtid inom internationell luftfart, fortsätter han.

Kommentarer är stängda.