Annons:

2,1 miljoner flög med Norwegian i maj 

Flygbolaget Norwegian hade lite drygt 2,1 miljoner passagerare i maj, 12 procent fler jämfört med maj i fjol. Det framgår av månadsdata från flygbolaget på torsdagen. 

– Jag är nöjd med passagerarsiffrorna i maj. Omkring 650.000 av våra passagerare reste till södra Europa i maj. Den genomsnittliga flygdistansen ökade 7 procent och återspeglar vår väsentliga kapacitetsökning till sol- och baddestinationer, kommenterar vd Geir Karlsen.

Kapaciteten (ASK) var 3 466 miljoner säteskilometer, en ökning med 19 procent jämfört med samma period förra året. Faktisk passagerartrafik (RPK) var 2 843 säteskilometer, upp 16 procent från maj 2023. I maj genomfördes 99,5 procent av de planerade flygningarna. Punktligheten, som mäter andel avgångar inom 15 minuter efter ordinarie tidtabell, var på 86,1 procent, upp 1,2 procentenheter från maj förra året.

– Vi är topp tre-fyra när det kommer till punktlighet i Europa, vi ligger på 80-85 procents punktlighet, SAS är på 70-75 procent. När det kommer till regelbundenhet är vi på 99,6 procent. Vår plan går alltså som de ska. Det är avgörande när man ska nå affärsresenärer, sa Geir Karlsen tidigare i veckan i en intervju med Travel News.

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna