Annons:

Annons:

2,8 miljoner flög med SAS i oktober

Fyra procent fler flög med SAS under oktober månad i år jämfört med samma månad förra året.

Under oktober månad reste totalt 2,8 miljoner passagerare med SAS (inklusive charterresenärer) vilket är en ökning med 4 % jämfört med oktober månad förra året. SAS totala kabinfaktor ökade samtidigt med 1,6 procentenheter till över 79,7 % – den högsta kabinfaktorn någonsin för oktober månad.

SAS totala trafik ökade med 13% under månaden som var. Störst tillväxt var det på de interkontinentala linjerna. På dessa ökade trafiken med 34%. På SAS inrikeslinjer ökade trafiken med nästan tre procent.

–   Det är glädjande att så många resenärer väljer att resa med SAS och i oktober hade vi fler passagerare än någonsin tidigare för en oktobermånad. Vi har nyligen startat vårt vinterprogram med ökat fokus på populära destinationer inom Skandinavien och övriga världen. Utvecklingen i oktober visar dock att yieldpressen fortsätter. Vi måste därför fortsätta att effektivisera verksamheten, säger Rickard Gustafson, vd och koncernchef för SAS i ett pressmeddelande.

Den nominella yielden och PASK sjönk med 10% och 8% i oktober 2016, jämfört med föregående år.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
ACCOUNTING
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018
Junior Program Manager (Account Manager)
Sista ansökningsdag:
6 augusti 2018
JUNIOR SALES/ SALES ASSISTANT
Sista ansökningsdag:
22 augusti 2018
Projektledare till Event in Skåne, Malmö
Sista ansökningsdag:
9 augusti 2018
Resesäljare vikariat t.om mars 2019
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018