Annons:

Aeroflot nominerad till Wilhelmina Skogh-priset

Idag presenterar vi den första nominerade till Wilhelmina Skogh-priset Q3 2018: Aeroflots nya direktlinje till Moskva från Göteborg Landvetter.

Det finns inget som utvecklar besöksnäringen så mycket som nya flyglinjer. Den viktigaste faktorn bakom att Portugal lyckades dubbla sin turism på fem år från 10 miljoner till 20 var att man attraherade en mängd nya flyglinjer. Därför är vi glada att Aeroflot ökar tillgängligheten till Göteborg, Sveriges framsida.

Den nya linjen får sju avgångar i veckan från Landvetter till Moskva Sheremetyevo, en av Moskvas tre flygplatser. Flygtiden är 2 timmar och 25 minuter.

Sheremetyevo flygplatsen fick i samband fotbolls-VM en helt ny terminal som innehåller det senaste när det gäller teknik och komfort.

Aeroflot är Rysslands flaggskeppsflygbolag. Aeroflot flyger till 146 destinationer i 52 länder.

Aeroflots 243-starka flotta är den yngsta av alla flygbolag i världen som har fler än 100 flygplan. År 2017 transporterade Aeroflot 32,8 miljoner passagerare.  

Många svenskar har fördomar om Ryssland, dessa saknar i de flesta fall grund. Genom att människor möts och faktiskt lär känna varandra kan murar raseras. Det var så Berlinmuren föll 1989. 

Travel News Wilhelmina Skogh-pris i kategorin bästa banbrytare delas ut varje kvartal till personer och företag som utmärkt sig i sann Wilhelmina Skogh-anda. Det kan vara teknisk innovation, en storslagen byggnad, men det kan också vara ett konsekvent arbete med service och hög kvalitet.

 

2 kommentarer

  1. Veritas: "Många svenskar har fördomar om Ryssland, dessa saknar i de flesta fall grund." står det i den möjligen redaktionellt producerade texten. Eller är det en release från Aeroflot? Vi vet väl alla vad Ryssland står för i dag med stöd till nationalistiska alt-right partier i Europa, inblandning i demokratiska val, desinformation och en övergripande ambition att splittra den europeiska och transatlantiska gemenskapen. men Aeroflot är bra, har åkt både långt och kort med dom. Men det är en annan sak!
    • Kjelle: Ja, Ryssland är en diktatur som inte drar sig för att tysta oppositionen och hota och invadera grannländer. Det ska man vara helt på det klara med. Det är inga fördomar - det är fakta.