Annons:

Air France-KLM vill öka ägandet i SAS till minst 50 procent

Air France-KLM har som ambition att bli ny majoritetsägare i SAS. Just nu pågår förhandlingar om att gå över 50 procent av ägandet. Det rapporterar danska Børsen.

I oktober meddelade det franskbaserade flygbolaget att bolaget kan bli kontrollerande ägare i SAS.

”Vi är väldigt, väldigt nöjda med hur det slutade med SAS och vår exklusiva möjlighet att gå upp till majoritetsandel senare. Vi är redan i djupa förhandlingar”, har Air France-KLM:s vd Benjamin Smith sagt enligt Børsen på ett investerarmöte i samband med bolagets rapport i förra veckan.

Det var för nära fem månader sedan som konsortiet där Air France-KLM med 19 procent, investmentbolaget Castlelake, danska staten och finansmannen Henrik Lind, med ägarandelar om 32, 25,8 respektive 8,6 procent i SAS, gick ut med att de ska investera cirka 13 miljarder kronor i SAS och rädda bolaget.

Enligt den norske flygexperten Hans Jørgen Elnæs är det troligen Castlelakes andel på 32 procent som Air France-KLM är ute efter att köpa för att komma över 50 procent, skriver Børsen.

SAS står under rekonstruktion och ska avnoteras från börsen under det andra kvartalet.

SAS släpper på torsdag sin rapport för sitt första kvartal i det brutna räkenskapsåret. 

Anko van der Werff, SAS vd.

Under Travel News event Grand Travel Award för några veckor seda§n fick SAS vd Anko van der Werff frågor om Air France-KLM, men ville inte svara med motiveringen att ägaren ska prata för sig själv. Holländaren Anko van der Werff har ett långt förflutet inom den fransk-holländska flygkoncernen och var under många år chef för KLM i Norden.

Kommentarer är stängda.

Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024