Annons:

Air Leap i ekonomisk kris – söker rekonstruktion

Styrelsen i Air Leap Aviation AB har beslutat att ansöka om företagsrekonstruktion och ställer samtidigt in all flygverksamhet från och med 24 januari 2022, heter det i ett pressmeddelande från bolaget.

Huvudorsaken till beslut, är att det inte är ekonomiskt försvarbart att driva verksamheten vidare i nuvarnde form med de förutsättningar som finns idag. Företaget har upprätthållit flygdriften de senaste två åren under covid-19, med näst intill obefintligt statligt stöd. Air Leap har bidragit till att viktig infrastruktur kunnat bibehållas under pandemin, vilket vi menar borde ha inneburit betydligt mer ekonomiskt stöd när man betänker de omfattande restriktioner som vår bransch har påverkats av.

Vi beklagar de olägenheter detta kan komma att medföra för våra kunder. De som har köpt biljetter för resa efter den 24 januari ombedes att gå in på Air Leaps hemsida för att få närmare information de närmaste dagarna.

4 kommentarer

  1. Peter Töverud: Bra ägare, men urkass ledning. Så går det när man tar in piloter i ledningen. Flyga super dyra SAAB 2000… Vad var hela tanken med Air Skåne, Ai Halland etc. Galet dyrt vansinne.
  2. Flygnisse: Ekonomisk kris??? De är i konkurs....i praktiken. De har parkerat och låter kunderna segla sin egen sjö. Där deras pengar är förlorade.... Det går som kund ej att kontakta de heller... och gömer sig under "företagsrekonstruktion" - och lägger skulden på att stöden i pandemin ej har varit bra nog.... I så fall borde de ju ha vetat att detta skulle hända, och dragit ner på sin försäljning. Oseriösa idioter!
  3. Rosanna W: Oerhört okunnigt och tråkig ton till tidigare kommentarsfältsägare. Företaget har flugit och försökt att upprätthålla passagerarlinjer och precis som andra företag kämpat på med fantastisk personal som månar om både kunder och om varandra. Detta utan de enorma stöd som givits till b.la SAS. Ta reda på fakta innan ni skriver oseriösa kommentarer. Jag önskar företag och personal lycka till och hoppas på att rekonstruktionen lyckas och att företaget "får ny luft under vingarna"
  4. Erik: Hoppas SAS kan börja flyga till Bromma nu då. Iaf någon avgång. Många affärsresenärer flyger med SAS, mkt pga avtal och dyl. Men ska ändå in till city. Så det skulle bli både tidsbesparande och billigare än att ankomma ARN