Annons:

Air Skåne tar paus – slutfluget till Bromma

Flygbolaget Air Leap har under cirka ett år flugit mellan Bromma flygplats i Stockholm och destinationerna Malmö och Ängelholm, de senaste månaderna under varumärket Air Skåne. Nu pausas flygningarna mellan huvudstaden och Skåne, skriver Air Leap på sin hemsida. Sista flygningarna till och från Ängelholm går den 10 oktober och den 24 oktober är det slutfluget till Malmö.

Orsaken är enligt flygbolaget att ”passagerarantalet inte nått upp i den nivå som behövs för att trafikera destinationerna för en långsiktig och hållbar affär”.

Air Leap konstaterar att man i stort sett var ensamma om att flyga mellan Bromma och Skåne under den värsta pandemin men att det nu finns flera aktörer som trafikerar rutterna. Bolaget är dock berett att starta upp igen ”när skåningarna känner sig redo och marknaden kommit åter”.

Bolagets andra linjer, mellan Bromma och Visby, Halmstad samt Oslo, kommer att fortsätta som tidigare.

4 kommentarer

  1. Thomas Larsson: en eloge till air Leap för att Ni hållit ut under den värsta pandemi tiden och hållt uppe Er trafik, har flugit med Er några ggr. Med förhoppning att Ni börjar tjäna pengar nu.
  2. Erk: När tre bolag avgår med 10min mellanrum till samma destination en Fredagseftermiddag, så förstår man att det inte finns någon lönsamhet i att flyga. Dock ligger ju det hos flygbolagen själva att anpassa tiderna lite bättre
  3. Tom: Håller med föregående. Jag flög från Ängelholm till Bromma en fredag, och då var det BRA 15.50, SAS (till Arlanda) 16.05 och Air Skåne 16.15. Alla flighter gick inte ens halvfulla. Det begriper väl vemsomhelst att det inte är hållbart
  4. Rälls: Ta tåget!