Annons:

Flyg till Medelhavet för 300 kronor

Många svenskar har den här veckan gått tillbaka till jobbet och skolstarten börjar närma sig. Detta märks inte minst på priserna på resor som återigen är nere på från 299 kronor per person. För den som fortfarande har semesterdagar kvar är det nu man ska fynda, men det gäller att agera snabbt. När vädret är sämre på hemmaplan brukar resorna gå åt som smör i solsken, enligt ett pressmeddelande från Resia.

– Först av allt vill jag säga grattis till alla som har semesterdagar kvar. Innan midsommar såg vi priser på från 299 kronor per person, sedan dess har det varit svårt att hitta liknande fynd. Nu är de låga priserna tillbaka och det passar ju utmärkt när regnet öser ner och jobbångesten eventuellt väntar runt hörnet. Åker man nu väntar dessutom mer plats på stranden, behagliga temperaturer och rimliga priser. Men det är först till kvarn som gäller. Det brukar inte dröja länge innan de billigaste resorna försvinner när vädret sviker här hemma, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia i ett pressmedddelande.

Till solen för under 300 kronor

Just nu finns det flygresor till bland annat Rhodos, Mallorca och Karpathos för 299 kronor per person. I de priserna ingår dock inget boende – perfekt om man vill hälsa på någon på plats eller vara flexibel på hur och var man önskar bo. Priserna gäller för en tur och returresa. 

Grekland till fyndpris

För den som önskar ha ett boende inkluderat i priset finns det just nu sista minuten-resor med ospecificerat boende för 1 699 kronor per person. Flest resor finns det till Grekland och den avreseort som har störst utbud av resor just nu är Malmö. De billigaste resorna går i dagsläget till Kreta och Rhodos. En resa med ospecificerat boende passar främst de som reser utan barn, då man inte är garanterad barnpool, hiss och annat som kan vara önskvärt när man reser med de yngsta. 

Medelhavssol till fyndpriser

Önskar man ha koll på exakt vilket hotell man ska bo på finns det nu resor till såväl Korfu som Kreta, Rhodos och Marmaris för under 2000 kronor per person. Korfu har trendat hela sommaren och de resenärer som varit där har bara gott att säga om resmålet. Rhodos och Kreta toppar ständigt listorna och hit  finns det i nuläget gott om prisvärda resor. Även Turkiet levererar med mysiga Marmaris som lockar med temperaturer runt 30-sträcket, vackra stränder och prisvärd shopping. 

Mest bokade sista minuten med avresa under augusti 2019

 • Palma de Mallorca (2) 
 • Rhodos stad (3) 
 • Chania (1)  
 • London (4) 
 • Larnaca (6) 
 • Split (7) 
 • Antalya (9) 
 • Prag (8) 
 • Rom (ny!) 
 • Nice (ny!) 
 • Listorna avser bokningar som gjorts hos Resia (både i butik och online) under 2019 med avresa under augusti 2019. Inom parentes syns förra årets placering vid samma tidpunkt. 
 • Alla priser är en färskvara och uppdateras flera gånger dagligen beroende på efterfrågan.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Producent för grupp & konferens till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Affärsresesäljare till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024