Annons:

Annons:

Alla SAS Dashplan har rostat

Samtliga SAS plan av Dashmodellen har drabbats av rostangrepp på landningsställen. På fredagskvällen tvingades ett annat flygbolags Dashplan nödlanda i München.

Ett plan av typen Dash 8, ägt av flygbolaget Augsburgs Airways, tvingades nödlanda i München i fredagskväll.
– Jag har hört från flera andra flygbolag som har de här Dash-planen att de också nu upptäckt motsvarande fel. Det kan röra sig om 50 – 80 procent av de runt 200 Dash-plan som flyger. Jag är överraskad över att det handlar om så många plan med tanke på att de är kontrollerade enligt det underhållsprogram som finns. Detta fel borde inte ha kunnat inträffa, säger Karl-Erik Mårtensson, chef för tillsynen av SAS på Skandinaviska tillsynskontoret, till TT.
– Vi har till punkt och pricka följt underhållsprogrammet. I det här fallet med landningsställen hade det krävt att vi skruvat isär landningsställen alternativt röntgat de bultar som utsatts för rostangrepp. Vi kommer nu som vi tidigare sagt att byta ut hela hydrauliken i landningsställen, säger SAS informationsdirektör Bertil Ternert, enligt DI.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
HJÄLP!
Sista ansökningsdag:
16 oktober 2019
Sales and Marketing Director International till Viking Line
Sista ansökningsdag:
14 oktober 2019
Affärsresesäljare Göteborg och Stockholm
Sista ansökningsdag:
9 oktober 2019