Annons:

Annons:

American Airlines planerar flyga 737 Max vid årsskiftet

Det amerikanska flygbolaget American Airlines planerar att ta Boeings olycksmodell 737 Max i bruk igen i slutet av året. Det blir i så fall första gången som planmodellen används i kommersiella flygningar sedan den fick flygförbud i mars 2019, efter två olyckor med sammanlagt nära 350 döda. Det rapporterar Bloomberg.

Max-modellen ska trafikera den passagerartäta rutten mellan Miami i Florida och New York, med en avgång per dag mellan 29 december och 4 januari. Flygdebuten är dock beroende av att amerikanska flygmyndigheter klassar modellen som tillräckligt säker, något europeiska myndigheter gjorde tidigare i veckan.
Enligt American Airlines kommer man att fasa in modellen och ta beslut om en eventuell förlängning efter den första testperioden.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.