Annons:

American Airlines sämst bland USA:s flygbolag

Amerikanska resenärer är generellt missnöjda med amerikanska flygbolag det senaste året. Skyhöga flygpriser, problem med bagage och personalbrist med kaos av inställda flyg. Detta enligt 2023 års North America Airline Satisfaction Study. Text: Janne Sundling

På en 1 000-gradig skala bedömde passagerarna sin tillfredsställelse till 791 poäng enligt 2023 års North America Airline Satisfaction Study. En minskning med sju poäng sedan 2022, och för andra året i rad en försämring, med undantaget passagerare i första och affärsklass.  

Studien återspeglar åsikterna från 7 774 passagerare som reste mellan mars 2022 till mars 2023. Deras resa bedömdes genom åtta faktorer, incheckning, hämtning av bagage, kostnader och avgifter, ombordstigning och tjänster ombord.

Toppbetygen gick till JetBlue Airways, som för andra året i rad överträffade Delta Air Lines som det övergripande bästa flygbolaget för passagerarnöjdhet i första- och affärsklass. Southwest Airlines tog topplaceringen bland konsumenterna som bäst på ekonomiresor. American Airlines kämpar med det mesta och rankades bland de tre sämsta flygbolagen i alla tillgängliga kabinklasser.

Fast mat och dryck bedöms bättre över hela linjen. 

Det är dock inte tillräckligt. ”Om denna trend [av höga flygpriser och minskad service] fortsätter kommer resenärerna att nå en bristningsgräns och vissa flygbolagsmärken kan skadas”, säger Michael Taylor, resechef på undersökningsföretaget J.D. Power, i en release.

Bäst i första- och businessklass
JetBlue Airways
Delta Airlines
United Airlines

Sämst i första- och businessklass
American Airlines
Alaska Airlines

Bäst i premiumklass
JetBlue Airways
Delta Air Lines
Alaska Airlines

Sämst i premiumklass
American Airlines
United Airlines

Bäst i ekonomiklass

Southwest Airlines
Delta Air Lines
JetBlue Airways

Sämst i ekonomiklass

Frontier Airlines
Spirit Airlines
American Airlines

Kommentarer är stängda.

VD till RK Travel Group
Sista ansökningsdag:
3 mars 2024