Annons:

Annons:

Analytiker: Allvarligt att fond säljer Norwegianaktier

Norska fonden Skagen Kon-Tiki har sålt hela sitt aktieinnehav i flygbolaget Norwegian. ”Riktigt allvarligt”, skriver norska finanstidningen Dagens Näringsliv i en analys.

Dagens Näringsliv konstaterar i sin analys att Norwegian måste vara illa ute när en tidigare uthållig storägare löser ut fallskärmen.

”Att Skagenfonderna efter så många år som Norwegian-ägare slänger in handduken är riktigt allvarligt”, skriver Dagens Näringsliv.

Fonden var i somras sjunde största ägare med cirka 700 000 aktier och Skagen har som storägare haft direktkontakt med Norwegians ledning. Att fonden nu säljer aktierna efter en period av fallande kurs tyder på att förtroendet är lågt, enligt Dagens Näringslivs analys som återges av Dagens Industri.

Skagens andra stora fond Skagen Vekst sålde alla sina samtliga Norwegian-aktier i somras.

3 kommentarer

  1. Åke: Dom har väl antagligen samma känsla eller kunskap som andra i branschen att Norwegians bubbla är lite väl stor och att den riskerar att spricka.
    Svara
  2. Kalle: Ooooops!
    Svara
  3. thomas: Den hysteriska expansionen och beställningar av nya flygplan tyder på kedjebrevs principen, hela likviditeten kommer från förförsäljning på nätet, dessutom har den sen många år finanschefen lämnat skutan, nu storförsäljning av sedan länge ägare storfond
    Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

3 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
Business Travel Counselor
Sista ansökningsdag:
25 juni 2018
Go Cruising söker resesäljare
Sista ansökningsdag:
29 juni 2018
Kundservicechef till Birka Cruises
Sista ansökningsdag:
15 juli 2018
Stena Line Travel Group söker Contracting Manager
Sista ansökningsdag:
11 juli 2018
JUNIOR SALES/ SALES ASSISTANT
Sista ansökningsdag:
29 juli 2018
Kon-Tiki Resor söker DELTIDSANSTÄLLD
Sista ansökningsdag:
27 juni 2018