Annons:

Annons:

Anders Ehrling lämnar SAS

Efter 23 år lämnar Anders Ehrling SAS. De senaste fem åren har han varit vd för SAS Sverige och när de nationella dotterbolagen åter slås ihop till ett gemensamt bolag väljer han att sluta.

– De fem åren med SAS Sverige har utan tvekan varit de mest intensiva och utvecklande av mina 23 år på SAS, säger han i en pressrelease.
När SAS bolagiserade sin verksamhet i de skandinaviska länderna för fem år sedan var anledningen att man ansåg att det stora Scandinavian Airlines var för tungrott. Genom självständiga dotterbolag för Sverige, Norge, Danmark och den internationella trafiken skulle SAS konkurrenskraft stärkas och snabbare kunna möta lågpriskonkurrenters inititativ.
Nu väljer dock SAS att återgå till ett gemensamt bolag. Vice Vd John Dueholm menar den kommersiella verksamheten nu kommer att bli mer snabbfotad.
– Vi kan få mer kraft i vår kommersiella verksamhet när trycket kommer från centralt håll. Det är också så att många av våra företagskunder finns i alla skandinaviska länder och flyger kors och tvärs mellan länderna, då är det inte bästa sätt att bearbeta dem från alla tre länder.
Han anser dock inte att bolagiseringen varit ett misslyckande.
– Vi har kvalitet och en punktlighet vi aldrig haft tidigare och hög kundtillfredsställelse. Sparprogrammet Turnaround 2005 kunde också genomföras tack vare bolagiseringen. Men det är andra tider nu och många av de övriga verksamheterna som fanns inom det gamla Scandinavian Airlines har redan sålts eller ska säljas.
Även SAS Danmarks vd Susanne Larsen väljer att lämna SAS. Vd:arna inom SAS Norge och SAS International ska arbeta kvar.
Ny chef för den svenska flyg- och markverksamheten inom SAS blir SAS Sveriges vice vd Peter Viinapuu.
Den nya organisationen träder i kraft omgående, tisdag 4 februari.

Kommentarer är stängda.

Israels TB söker PR specialist
Sista ansökningsdag:
8 december 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.