Annons:

Annons:

Året börjar med rekordbilligt flyg

2016 börjar med rekordbilliga flygbiljetter. Det visar den senaste priskollen från Svenskt flygprisindex.

Prisjämförelsen gäller för flygresor vecka 7 till 20 av svenskarnas största destinationer. 

– Priset på resor i vecka 7 i jämförelse med förra året har fallit på överraskande många av de flygrutter som vi undersöker och jag tror att det finns stor chans för att flygpriserna kommer att fortsätta att falla under 2016, säger Ole Stouby, vd för Travelmarket.se som ligger bakom prisindexet.

Prisfallet märks tydligast på interkontinentala flygresor. Jämförelse visar att priset vecka 7 i år är det lägsta någonsin på över 50 procent av de flygrutter som ingår i priskollen. Genomsnittspriset för interkontinentala flygningar är också det lägsta någonsin i vecka 7.

– Det är den hårda konkurrensen bland flygbolagen och det låga oljepriset som pressar priserna på flygbiljetter helt i botten, säger Ole Stouby.

Priskollen jämför priser till Amsterdam, Barcelona, Berlin, Köpenhamn, London, Oslo, Paris, Prag, Rom, Wien, Bangkok, Beijing, Dubai, Johannesburg, Los Angeles, Mexico City, New York, Rio de Janeiro, Sydney och Tokyo.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA