Annons:

Arlanda behöver stora investeringar

Som ett av de första länderna i Europa kan Arlanda få amerikansk tull- och passkontroll på flygplatsen. Men det krävs mångmiljardbeslut innan Arlanda kan inta rollen som en viktig knutpunkt.

Vilka svenska lagar som behöver ändras för att systemet ska fungera beräknas vara klart till sommaren 2017. Därefter ska riksdagen godkänna ändringarna och Arlandas ombyggnad bli klar. Men en utredning visar att det råder rätt delade meningar om systemet, skriver Tomas Augustsson i en analys i Svenska Dagbladet. Det finns en risk är att allt leder till högre kostnader och att planen kan bli försenade på Arlanda.

De senaste siffrorna från Swedavia visar att flygresandet fortsätter öka vilket ökar trycket på Arlanda som redan ligger efter, skriver Tomas Augustsson: Anders Sundström, som på regeringens uppdrag utrett Stockholms flygkapacitet, konstaterar att det tidigare borde ha investerats mer i Arlanda och att Swedavias nuvarande utbyggnadsplaner inte är tillräckliga, i synnerhet inte om Bromma stängs 2038 och Arlanda ska ta över trafiken.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024