Annons:

Bernie Sanders attackerar Norwegian

Den amerikanske presidentkandidaten Bernie Sanders har gett sig in i debatten om Norwegians flygtillstånd för det irländska dotterbolaget – och han är kritisk. Det rapporterar check-in.dk.

Bernie Sanders kämpar mot Hillary Clinton om att bli Demokraternas kandidat i det amerikanska presidentvalet. Nu har han uttalat sig om Norwegians irländska dotterbolag Norwegian Air International har fått ett preliminärt amerikanskt flygtillstånd.

”Norwegian Air Internationals försök att underminera internationella arbetskraftslager genom att outsourca billig arbetskraft från Thailand och andra låglöneländer är oacceptabelt. Det amerikanska transportministeriet bör inte belöna flygbolaget med ett tillstånd”, skriver Bernie Sanders i ett uttalande enligt check-in.dk.

Norwegian ser uttalandet som ett sätt att fiska röster.

”Norwegian bidrar till hundra tusen arbetsplatser i USA med nya linjer och ökad turism förutom stora beställningar av  flygplan hos Boeing och motorer från Pratt Witney. Norwegian gör precis det som amerikanska politiker har bett om, det vill säga skapar arbetsplatser för amerikaner och ger amerikanska resenärer möjlighet att flyga till betydligt lägre priser. Vidare har Norwegian amerikaner som jobbar på våra flyg mellan USA och Europa, med amerikanska marknadsmässiga löner och villkor,” säger Norwegians kommunikationsdirektör Anne-Sissel Skånvik i ett uttalande.

Kommentarer är stängda.