Annons:

Annons:

Bloomberg: Nedskrivningar på rekordnivå väntar Boeing

Aktien har sjunkit med över 20 procent sedan flygförbudet för Boeing 737Max-planen och förra veckan släpptes interna meddelanden som bland annat beskrev dem som designat planen som ”clowner”. Men de dåliga nyheterna väntas inte vara slut för Boeing, som i dag fick en ny vd i David Calhoun.

Enligt spekulationerna kommer företaget i samband med kvartalsrapporten i januari att meddela en av de största nedskrivningarna i bolagets historia, skriver Bloomberg.

Samtidigt innebär läget som bolaget befinner sig i en unik möjlighet att få upp alla dåliga nyheter till ytan, menar professorn Jim Schrager vid University of Chicago.

– Det är dags att få det här rätt och göra en omsvängning.

Företagskulturen på Boeing måste stärkas, med fokus på integritet och ökad transparens. Det sa den nytillträdde Boeingchefen David Calhoun när han i dag mötte sina anställda, enligt AFP.

– Jag ser storhet i det här företaget, men jag ser också möjligheter att bli bättre. Mycket bättre.

Calhoun, som kommer ifrån bolagets egna led, har ifrågasatts på förhand. Bland annat har Bank of America Merril Lynch skrivit till investerare att man har ”blandade känslor” för honom. ”Vi funderar på om att utse någon inifrån, särskilt en som varit i bolaget i tio år, signalerar mer av samma från Boeing, visavi någon utifrån som hade kunnat erbjuda en större förändring”.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.