Annons:

Annons:

Bloomberg: Nedskrivningar på rekordnivå väntar Boeing

Aktien har sjunkit med över 20 procent sedan flygförbudet för Boeing 737Max-planen och förra veckan släpptes interna meddelanden som bland annat beskrev dem som designat planen som ”clowner”. Men de dåliga nyheterna väntas inte vara slut för Boeing, som i dag fick en ny vd i David Calhoun.

Enligt spekulationerna kommer företaget i samband med kvartalsrapporten i januari att meddela en av de största nedskrivningarna i bolagets historia, skriver Bloomberg.

Samtidigt innebär läget som bolaget befinner sig i en unik möjlighet att få upp alla dåliga nyheter till ytan, menar professorn Jim Schrager vid University of Chicago.

– Det är dags att få det här rätt och göra en omsvängning.

Företagskulturen på Boeing måste stärkas, med fokus på integritet och ökad transparens. Det sa den nytillträdde Boeingchefen David Calhoun när han i dag mötte sina anställda, enligt AFP.

– Jag ser storhet i det här företaget, men jag ser också möjligheter att bli bättre. Mycket bättre.

Calhoun, som kommer ifrån bolagets egna led, har ifrågasatts på förhand. Bland annat har Bank of America Merril Lynch skrivit till investerare att man har ”blandade känslor” för honom. ”Vi funderar på om att utse någon inifrån, särskilt en som varit i bolaget i tio år, signalerar mer av samma från Boeing, visavi någon utifrån som hade kunnat erbjuda en större förändring”.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Jambo Tours/TEMA söker biljettör
Sista ansökningsdag:
3 februari 2020
Försäljningschef till Europaweekend
Sista ansökningsdag:
26 januari 2020
Säljare till Möten och Event
Sista ansökningsdag:
14 februari 2020
Tur & Retur söker erfaren resesäljare
Sista ansökningsdag:
3 februari 2020