Annons:

Boeing betalar miljardböter och slipper stämning

Flygplanstillverkaren Boeing medger att man begått brott genom att bryta mot en uppgörelse med den amerikanska staten efter de två svåra dödsolyckorna med 737 Max-plan. Det rapporterar flera medier.

Flygjätten har anklagats av åklagare för att ha lurat amerikanska tillsynsmyndigheter, efter en tidigare uppgörelse som ingicks efter att 346 människor omkom i två flygkrascher 2018 och 2019 i Indonesien och Etiopien.

Den senaste förlikningen innebär böter för Boeing på ytterligare 243,6 miljoner dollar, motsvarande drygt 1,7 miljarder kronor.

Samma belopp betalades av flygjätten i avtalet som slöts med justitiedepartementet 2021, vilket skyddade Boeing från att dras inför rätta för krascherna så länge bolaget bland annat följde vissa bestämmelser.

För en dryg månad sedan meddelade departementet att Boeing brutit mot avtalet och därför kan åtalas för anklagelserna som lades fram för tre år sedan.

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna