Annons:

Annons:

Boeing slutar tillverka jumboklassikern 747

Boeings flygplan av modellen 747 jumbo jet kommer snart att sluta tillverkas, rapporterar Bloomberg News. När Boeing 747 lanserades 1969 var det världens största passagerarflygplan, men efterfrågan på modellen har sjunkit genom åren. Nu står det klart att det sista 747-planet rullar ut från fabriken i Seattle om två år. – Det visade sig att antalet rutter där du behöver ett ultrastort flygplan är otroligt få, säger Sash Tusa, en analytiker från Agency Partners, till tidningen.

2 kommentarer

  1. Flyg: Värt att tilläga: sista leveransen av 747 för passagerare var 2017 och då till Air Force One. De slutar nu att tillverka 747f (freighter). Svara
  2. Emil: Kommer för evigt vara det vackraste planet i skyn. Är ett Airbus-fan egentligen. Men deras A380 ser ut som en förvuxen val jämfört med 747:ans fina linjer Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

2 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.