Annons:

Annons:

Boeings problem lär sänka USA:s BNP-tillväxt i år

Problemen som tynger Boeing riskerar att sänka USA:s BNP-tillväxt med en halv procentenhet under 2020, säger finansminister Steven Mnuchin enligt Bloomberg. Trots det bör den kunna landa kring 2,5 procent resonerar han.

Det är högre än vad ekonomer tror. I en enkät från Bloomberg landade prognosen för den amerikanska tillväxten på 1,8 procent för 2020 – ner från 2,3 procent 2019.

Boeings sparkade vd Dennis Muilenburg nekas fallskärm men lämnar ändå företaget med mellan 62 och 80 miljoner dollar i utbetalningar, runt 600-768 miljoner svenska kronor, bland annat som pension och aktieinnehav. Det rapporterar flera medier.

Enligt tidigare kommunikation skulle Muilenburg ha fått 39 miljoner dollar i fallskärm.

”När han lämnade fick Dennis den ersättning hans kontrakt ger honom rätt till och han fick ingen fallskärm eller årlig bonus för 2019”, skriver Boeing i ett uttalande.

En kommentar

  1. AA: Ingen kommentar om artikeln i sig, men varför används en bild på ett AA plan med gammal logo...snygg förvisso men de nya färgerna/logo har använts sedan 2013 Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA
Försäljningschef till Europaweekend
Sista ansökningsdag:
26 januari 2020
Tur & Retur söker erfaren resesäljare
Sista ansökningsdag:
3 februari 2020
Jambo Tours/TEMA söker biljettör
Sista ansökningsdag:
3 februari 2020
Säljare till Möten och Event
Sista ansökningsdag:
14 februari 2020