Annons:

Bombhot mot Thai airways på Arlanda

Under torsdagskvällen fick ett flygplan på väg till Thailand med omkring 300 passagerare utrymmas på Arlanda flygplats efter ett bombhot.

Delar av Arlanda fick spärras av och planet är nu flyttat till en säker plats och kommer fortsätta att undersökas under fredagen rapporterar Sr.se Uppgifterna kom till polisen vid klockan 21.33 på torsdagskvällen. En flight tillhörande Thai airways  hade bombhotats, polisen fattade beslut om att stoppa flygplanet från att lyfta när det höll på att taxa ut.

Hotet kom via ett telefonsamtal som inte kom direkt till polisen utan som andrahandsuppgifter.  Klockan 23.50 hade samtliga passagerare evakuerats, och strax före midnatt anlände polisens nationella bombgrupp till Arlanda.

Planet skulle ha lyft mot Phuket i Thailand klockan 20.45 på torsdagskvällen. Cirka 300 passagerare samt personal på planet satt inne på planet i nästan tre timmar innan evakueringen var genomförd. Tidigt på fredagsmorgonen är polisen fortfarande ute på Arlanda, och planet har nu flyttats till en säker plats där det kommer att fortsätta undersökas under dagen.

Kommentarer är stängda.