Annons:

BRA hyr ut två maskiner till Lufthansagruppen – ska lindra regional flygkris

Flygbolaget BRA har ingått ett ACMI-avtal med österrikiska flygbolaget Austrian Airlines, en del av Lufthansagruppen. Avtalet, som träder i kraft den 30 mars 2024, innebär att BRA under ett års tid kommer att flyga två bemannade flygplan av typen ATR 72-600 i Austrians flygprogram i Österrike med närområde, enligt ett pressmeddelande.

–  Vi är mycket glada över det nya samarbetet med Austrian Airlines och ser fram emot att utveckla det över tid. Vi hoppas att vår långa erfarenhet av att flyga regionalt med hög punktlighet, service och stort fokus på hållbarhet skall uppskattas även av Austrians kunder, säger Ulrika Matsgård, VD på BRA.

ATR 72-600 är ett av världens mest bränsleeffektiva regionalflygplan med plats för 72 passagerare.

– På vissa regionala flyglinjer har efterfrågan inte helt återhämtat sig efter pandemin. För att kunna trafikera dessa linjer och knyta samman regionala flygplatser med vår hub i Wien även i framtiden behöver vi anpassa kapaciteten därefter. Jag är glad över att ha hittat en dedikerad partner i Braathens Regional Airlines inom detta segment, säger Austrian Airlines CCO Michael Trestl.

Nu söker Austrian piloter som kan ratta ATR72.

En kommentar

  1. Fredrik: Det är nog mer för att lindra BRA:s kris. Fodringsägarna vill ha in sina pengar.
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024