Annons:

BRA ska utöka sin flotta med sju flygplan

Flygbolaget BRA kommer snart att utöka sin flotta med sju flygplan bestående av både ATR 72 och Airbus A319. Bolaget kommer därmed att sysselsätta 19 flygplan. Det rapporterar Check-in.

BRA har stora planer inför framtiden. Flygbolaget, som byggdes om under coronapandemin, går på allvar framåt och under det kommande året räknar bolaget med att ha sju nya plan i flottan, enligt danska check-in. Det är i första hand fem Airbus A319 som ska trafikeras som charterflyg för Nordic Leisure Travel Group, där researrangörerna Ving och Spies ingår. Här kommer de nya jetplanen att komplettera de flygningar som Sunclass Airlines normalt levererar till resekoncernens bolag.

På grund av sin storlek lämpar sig A319-flygplanen för användning från de regionala flygplatserna i Sverige, Norge och Danmark, där A321:orna från Sunclass med 212 platser är för stora.

Avtal om samtliga fem flygplan beräknas vara klara i början av oktober, medan leverans kommer att ske under första halvåret 2023. BRA kommer därmed att komplettera de 12 nuvarande ATR 72-600 med ytterligare två flygplan av samma typ, som kommer att hyras på ett långtidskontrakt med Nordic Aviation Capital (NAC). En ATR 72-600 levererades direkt från ATR Aircraft i Toulouse denna vecka och det andra flygplanet, tillverkat 2019, kommer att levereras i oktober i år. Detta ger BRA upp till 14 flygplan för användning på de svenska inrikeslinjerna samt på rutten från Stockholm via Göteborg till Århus.

En kommentar

  1. Anonym: Då får man ju förutsätta att det gäller A319neo, för A319 är ju en relativt gammal modell, med gamla motorer och teknik i jämförelse med senare modeller som uppdaterats genom året.