Annons:

Stordalens flygbolag har sänkt lönerna med 20 procent

På Petter Stordalens flygbolag Sunclass Airlines har de anställda gått med på 20 procents lönesänkning – efter att bolagsledningen sagt att alternativet är konkurs, rapporterar E24. – Vi är alla i samma båt, eller plan om du vill. Jag måste också gå ner i lön. Jag förstår att det är frustrerande, men det är något vi måste göra för att bolaget ska överleva, säger kommunikationschef Lisbeth Nedergaard till E24.

10 kommentarer

  1. snowclass airlines: Helt otroligt. detta innebär för en del att de kommer ha en icke marknadsmässig lön för sina kompetenser. detta har prövats förr i branschen, och människor ser sina löneökningar över 5-10 år försvinna på en dag... Det kommer bli kompetensflykt och endast skranket blir kvar. Bättre är väl att varsla om uppsägning , dvs size down, samt nyttja kortpermitteringsreglerna.
  2. Sofia: Hoppas verkligen inte på ytterligare en konkurs i Ving (även fast det är många varningsflaggor i Norska medier just nu) med tanke på hur många miljoner den kostade Svenska staten i förra konkursen. Bra att de tar lite actions denna gång.
  3. Vågen: Typiskt Stordalen, sko sig på den lilla anställda. Bättre att konkursa och bygga upp igen med nya seriösa ägare.
  4. Erik: Men herregud. Folk börjar tjafsa om att de nu inte har marknadsmässig lön. Nu är ju lönesänknikgen inte tänkt att pågå i all framtid. Utan en nödåtgärd nu för att rädda företaget.
  5. abc: Erik.. Vad vet Du om det ? Något som inte andra vet ??
  6. Flygkonsult: Stordalen har inte skott sig på någon hittills och bättre ägare får man leta efter.
  7. En branschkollega: Apollo var ju intresserad att köpa Ving i höstas och jag är övertygad att de kommer ta över Stordalens del på 40% av Ving inom några månader och fortsätta ha kvar Ving som varumärke. Bästa lösningen för alla parter.
  8. Lasse: En branschkollega, för att vara en branschkollega är din kommentar ytterst lustig :) Övertygelse utan fakta har fått många på fall, tips, balansera snarast så det slipper blir ännu mer skrattretande...
  9. Bocadillo: Apollo ta över Ving = NEJ TACK
  10. ÅVJ: Vågen: vilken sten har du övervintrat under? Bättre konkurs.....än att gå ner i lön?? Så att din vän staten skall stå för din lön och du slipper att bidra?? 20% ner för att behålla jobbet, ja tack, istället för att gå till Arbetsförmedlingen och A-kassa och hela den skiten. Prova det en gång Vågen så skall du se på destruktivitet
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024