Annons:

Annons:

Charterjätten Tui sätter in coronaåtgärder

Tyska resejätten TUI kommer att göra budgetnedskärningar, stoppa rekryteringar och skjuta fram mindre viktiga projekt som ett sätt att möta lägre bokningar orsakade av coronaviruset. Det framgår av ett pressmeddelande.

”För närvarande ser vi endast marginell effekt på våra verksamheter”, sade företaget men tillade att det ännu inte går att uppskatta den potentiella finansiella påverkan.

Europeiska rese- och fritidsföretag har drabbats hårt av virusutbrottet som framför allt drabbat norra Italien på kontinenten.

Även flygbolagen, däribland British Airways, Easyjet och Wizzair och SAS har fått hantera färre bokningar och ställa in flyg på grund av de störningar som viruset orsakat.

7 kommentarer

  1. Susanne Äng: En undran, resa till Cypern 8 maj 2020. Blir den resan inställd pga coronaviruset?
  2. Hans Wahlström: Nu när coronautbrottet är klassat som pandemi, borde vi inte hjälpa till att begränsa våra resor med flygplan. Borde ni inte ställa in resan till Lanzarote på måndag, och låta oss boka om, tills allt har lugnat ner sig? Ett flygplan fick idag nödlanda pga att en passagerare visade sjuksomssympton.Det är dumt att "fösa" ihop oss i ett så litet utrymme i flera timmar, med ett slutet ventilationssystem. Ni äventyrar både resande och flygplansbesättning. Ta ansvar och ett beslut! Hans Wahlström
  3. Mari Bäckström: Vi ska resa till Egypten marsalam den 8/4,finns det någon risk att resan ställs in.
  4. Sofie: Skall till norra delen av Cypern i början av april, kommer vi kunna åka
  5. Susanne Äng: Får man inga svar på sina frågor här??? Mvh Susanne Äng
  6. annelie.ljunggren100@gmail.com: Hej Bästa Tui! Känner en stor oro över vår resa till Holbox nu på Lördag 21|3 betalat så mycket pengar och sett fram emot vår resa. Kan vi inte få omboka vår resa? Känn som att vi säkert blir fast på ön? Vänliga hälsningar Patrik Haakman Anneli Ljunggren
  7. Majken: Varför svarar ni inte på frågorna? Det är ju ingen idé att ställa några.
Senior Sales Operations Agent to Qatar
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021
Visitnorway söker en Branschspecialist
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.