Annons:

Detta är årets mest anmälda flygbolag

Två skandinaviska flygbolag och ett från Ungern. Här är flygbolagen som fått flest anmälningar mot sig hos Allmänna reklamationsnämnden i år.

 

Fram till mitten av december har det kommit in 1 505 anmälningar mot reguljärflyg till Allmänna reklamationsnämnden, ARN. Överlägset flest anmälningar, 391 stycken, har Norwegian dragit på sig. Det norska flygbolaget toppade listan även i fjol med 297 anmälningar.

På andra plats landar i år SAS med 272 anmälningar, vilket kan jämföras med 182 stycken 2015. SAS drabbades pilotstrejk i juni och tvingades ställa in cirka 1 000 flygningar, medan Norwegian inte har drabbats av omfattande strejker i år.

På tredje plats kommer det ungerska lågprisbolaget Wizz Air med 75 anmälningar.

Air Berlin, Ryanair och Lufthansa har alla anmälts till ARN drygt 50 gånger i år, skriver Dagens Industri.

4 kommentarer

  1. Sten: De drar inte bara in på lönekostnaderna, strategi att lura sina kunder och bortse från rådande EU lagstiftning.
  2. Jonas: Borde man inte ställa antalet anmälningar i relation till antalet resenärer?
  3. Piloten: Anmälningar är en sak, men ni borde istället kolla upp antalet "case" hos ARN där flygbolagen fällts. Plus att dessa i sin tur ska ses till antalet resenärer.
  4. Soren@nwag.se: Antal anmälningar säger väldigt lite om hur ett flygbolag sköter sig! Viktigare är resultatet av anmälan. Har anmälaren fått rätt i ARN och har då flygbolaget följt beslutet? Det finns flera bolag som tar ansvar utan att du behöver anmäla till ARN. Man sänder ett krav till flygbolaget och talar om vad som inträffat. Har haft ett ärende med SAS och ett med ett charterbolag. I Båda fallen har de återkommit efter två veckor och meddelat att de betalar ut ersättning. Dessa två fall har gällt förseningar där jag hänvisat till EU´s regler vid förseningar. Sedan finns det flygbolag som vägrar i många fall. ARN´s svarta lista är betydligt intressantare läsning. http://www.radron.se/svarta-listan/?ind=10&loc=All Sören