Annons:

Direktlinje till Kina kan vinna vårt pris

Direktlinjen Sthlm - Shanghai är den tredje nominerade till Travel News Wilhelmina Skoghpris i kategorin banbrytare Q1 2018.

Hur dubblade Portugal sin turism från fem till tio miljoner resenärer på fem år? Svar man lockade till sig fler flyglinjer. Dessa räddade det avlånga landet på Europas yttersta kant från ekonomisk kollaps. Vill vi att fler människor ska besöka vårt avlånga land i en annan ytterkant av Europa så måste vi skapa fler vägar hit. Det snabbaste och enklaste sättet att komma till Sverige från Asien är att flyga. Och direktlinjer är förstås bättre för miljön än att resenärerna mellanlandar i Dubai eller Frankfurt på vägen hit.

Att Arlanda i mars 2018 fick en ny direktlinje till Shanghai är bara bra. Vi välkomnar China Eastern till Sverige. Och i ännu högre grad välkomnar vi de i dag 100 miljoner kineser som 2018 har fått ett pass av sina myndigheter. Att denna grupp kommer att bli mångdubbelt större i takt med att Kina blir världens viktigaste ekonomi är otvivelaktigt. Idag reser ungefär 200 000 människor mellan våra länder.

Och kanske kommer några av de kineser som varit på besök i Stockholm berätta om ett kallt land i norr där det finns flera partier än ett i parlamentet. Det är också troligt att de berättar att vi i Norden har yttrandefrihet. Vem vet hur dessa intryck kommer att påverka diktaturen i deras hemland. En sak är i alla fall säker. Människor förändras av nya intryck och ju mer människor vidgar sina vyer desto bättre.

En stor eloge går till Swedavia, den svenska regeringen, Connect Sweden med partners som Visit Sweden och inte minst Stockholm Business Region har spelat en viktig roll för etableringen av den nya direktlinjen till Shanghai.

Sedan tidigare är Yasuragi och Eataly nominerade till Travel News Wilhelmina Skoghpris i kategorin banbrytare Q1 2018. Fler nomineringar presenteras inom kort.

2 kommentarer

  1. Susanne: Hej! Air China firar nu i juni 2018, 30-års jubileum för vår direktlinje mellan Stockholm - Peking
    • Redaktionen: Svar helt korrekt. Vi ber om ursäkt.
Sales Executive – Junior – Stockholm
Sista ansökningsdag:
2 februari 2023
Skandinaviens största safaripark söker operation manager
Sista ansökningsdag:
11 februari 2023
Restaurangchef – Vaxholms Kastell & Badholmen
Sista ansökningsdag:
23 februari 2023