Annons:

Annons:

Drygt sju procent fler reste med SAS

Flygbolagen i SAS-koncernen transporterade 7,3 procent fler passagerare i augusti än i fjol.

Kabinfaktorn ökade samtidigt med 1,3 procentenheter till 76,3 procent för hela koncernen. För candinavian Airlines Sverige, Scandinavian Airlines International, Widerøe, Spanair, Blue1 och airBaltic förbättrades beläggningen.
– Utvecklingen är glädjande, men osäkerhet kvarstår om den framtida styrkan i tillväxten, konkurrenssituationen framöver samt utvecklingen av flygbränslepriserna. Att yielden fortsatt stiger visar på en fortsatt god efterfrågan och att vi har framgång på det kommersiella området, säger vd Mats Jansson.
Kabinfaktorn på Scandinavian Airlines Sveriges samtliga linjer låg i augusti månad på 74,2 procent, vilket är en ökning med 2,7 procentenheter. Störst beläggningsökning hade europatrafiken, som ökade med 3,7 procentenheter, till 74,0 procent. På de intraskandinaviska linjerna minskade beläggningsgraden mellan augusti i år och i fjol med 4,0 procentenheter, till 72,0 procent.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
HJÄLP!
Sista ansökningsdag:
16 oktober 2019
Affärsresesäljare Göteborg och Stockholm
Sista ansökningsdag:
9 oktober 2019