Annons:

Easyjet ställer in sommarflygningar

Det brittiska lågprisflygbolaget Easyjet fortsätter att dra ned på antalet flygningar i sommar. Bolaget hänvisar till personalbrist och indragna start- och landningsrättigheter på storflygplatserna Gatwick utanför London och Amsterdamflygplatsen Schiphol.

Med de nya nedskärningarna räknar Easyjet med att ligga på 87 procent av antalet flygningar jämfört med före pandemin fram till slutet av juni och öka något till 90 procent under kvartalet som avslutas i september.

Easyjet tillägger att trafikstörningar och åtgärderna i sommar kommer driva upp kostnaderna och tillägger att kunder som påverkas av inställda flygningar kommer att erbjudas alternativa flyg.

Efterfrågan på flygningar är stark, enligt Easyjet, med 86 procent av biljetterna sålda under kvartalet som avslutas i juni. För nästa kvartal ligger nivån på 48 procent. Nivåerna är jämförbara med 2019 års nivåer.

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna