Annons:

Annons:

Efterlängtat flygtillstånd för Norwegian

Norwegians EU-bolag får amerikanskt flygtillstånd vilket innebär att Norwegian snart kan börja flyga Irland-USA.

Irländska dotterbolaget Norwegian Air International har nu fått ett preliminärt amerikanskt flygtillstånd. Tillståndet är efterlängtat, skriver check-in.dk. Sedan februari 2014 har en ansökan om flygtillståndet legat hos det amerikanska transportministeriet. Flygtillståndet kommer att bli slutgiltigt om ett par veckor. Under tiden kan andra bolag och organisationer ge invändningar. Just andra organisationer och bolags invändningar har varit en anledning till fördröjningen av flygtillståndet; att det irländska dotterbolaget haft personal baserad i Thailand har man har menat är konkurrenshämmande och att Norwegian försöker undvika den stränga norska arbetslagstiftningen.

– Det är hög tid att det amerikanska transportdepartementet beviljar ansökan om flygtillstånd som vi hela tiden har sagt är i linje med Open Skies-avtalet mellan Europa och USA. Ett slutgiltigt godkännande innebär att vi kan jobba vidare med att realisera bolagets strategi och växa vidare internationellt, vilket även innebar att skapa nya arbetsplatser och trygga befintliga arbetsplatser, säger Norwegians vd Bjørn Kjos i ett pressmeddelande.

När flygtillståndet blir slutgiltigt kommer Norwegian lansera rutten Irland–USA.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
Kon-Tiki Resor söker DELTIDSANSTÄLLD
Sista ansökningsdag:
27 juni 2018
Thabela Travel söker VD till huvudkontoret i Täby
Sista ansökningsdag:
22 juni 2018
Business Travel Counselor
Sista ansökningsdag:
25 juni 2018
JUNIOR SALES/ SALES ASSISTANT
Sista ansökningsdag:
29 juli 2018
Kundservicechef till Birka Cruises
Sista ansökningsdag:
15 juli 2018
Go Cruising söker resesäljare
Sista ansökningsdag:
29 juni 2018