Annons:

Eivind Roald lämnar SAS

Eivind Roald lämnar SAS. Har har sedan i somras varit chef för flygbolagets livsstilsbolag där Eurobonusprogrammet är kärnan. Dessförinnan var han koncerndirektör för försäljning och marknadsföring under flera år.

Eivind Roald har beslutat sig för att lämna SAS och gå till riskkaptitalbolaget Altor Equity Partners som industrial advisor.

Eivind Roald kom till SAS 2012 som koncerndirektör för försäljnings- och marknadsföring. Han tog också en plats i flygbolagets koncernledning. Hans huvudansvar var att utveckla Eurobonus, etablera nya intäktsströmmar och förstärka kundlojaliteten.

I somras när SAS beslutade att separera sitt Eurobonusprogram från flygbolagets övriga verksamhet och placera det i ett det nya livsstilsbolaget SAS Growth Initiative var det Eivind Roald som tilldelades vd-posten för satsningen. Han lämnade då samtidigt SAS koncernledning.

– Eivind Roald är en ”true traveler” med ett tydligt kundfokus, han är full av energi och har en entreprenörsinställning som har banat väg mot den starka position som SAS har fått bland Skandinaviens frekventa resenärer. Jag vill personligen tacka Eivind för hans starka engagemang och ovärderliga bidrag till SAS. Jag beklagar att Eivind har beslutat sig för att sluta i SAS men respekterat hans val, säger SAS vd och koncernchef Rickard Gustafson i en kommentar.

Eivind Roald:

– Jag är ödmjuk och stolt över att se resultatet av det hårda arbetet vi tillsammans har uppnått under de senaste sex åren. Vi har förändrat företaget, utvecklat och stärkt SAS varumärke. Med mer än 5,3 miljoner Eurobonusmedlemmar har vi fördubblat medlemskapet och etablerat en lojal och lönsam kundgrupp.
Eivind Roald slutar i SAS i slutet av november. Rickard Gustafson kommer därefter tills vidare ha ansvar för  SAS Growth Initiative.

Läs Travel News stora intervju med Eivind Roald från 2014 här.

Kommentarer är stängda.