Annons:

Premium

Engelska elitklubbar skyller dåliga resultat på flygtrassel

Englands elitfotbollsklubbar som vill flyga till bortamatcher med privatplan måste nu konkurrera med allt fler privatresenärer om planen. Text: Janne Sundling

”När Chelsea förlorade med 3-0 mot Leeds tidigare i månaden sa Chealseas manager Thomas Tuchel att förberedelserna för matchen påverkats av ändringar i resplanerna”

Ökande efterfrågan på chartrade flyg i Storbritannien innebär att många Premier League-klubbar får hitta nya sätt att ta sig till och från bortamatcher. Något som vissa tränare redan haft som förklaring till nedslående prestationer på planen.

När Chelsea förlorade med 3-0 mot Leeds tidigare i månaden sa Chealseas manager Thomas Tuchel att förberedelserna för matchen påverkats av ändringar i resplanerna. De hade inte lyckats hitta ett plan som var stort nog för att flyga alla till matchen, så Tuchel och medlemmar av hans personal var tvungna att ta en buss.

Leeds United, baserat i Yorkshire i norra England, hade sina egna svårigheter inför en 2-2-match mot Southampton FC på sydkusten den här månaden. Leeds behövde chartra tre mindre plan för den 370 kilometers resan.

Newcastle…

Har du redan Premium? .

Läs vidare med Premium

Ingår

  • Exklusiva analyser och sammanställningar av data för branchen
  • Unika intervjuer med reseindustrins viktigaste makthavare
  • Artiklar med tips och råd om hur du blir effektiv i ditt arbete
  • Och mycket, mycket mer!

Köp Premium