Annons:

Premium

”Eran av absurt billiga flygningar är på väg mot sitt slut”

Flygpriserna har skjutit i höjden sedan pandemin och den dåliga nyheten för konsumenterna är att priserna kan förbli höga. Ryanairs vd Michael O’Leary förväntar sig att biljettpriserna kommer att stiga med tvåsiffriga siffror i sommar, efter ökningar på 15 procent förra året. Brist på flygplan, brist på personal och ökade bränslepriser bidrar. Text: Janne Sundling

”Även om vissa resor kan vara lite dyrare än de var tidigare, ser många människor fortfarande värde i att spendera på resor”

Varför ökar flygpriserna?
För det första finns det en brist på flygplan. Flygbolag ställde stora delar av sina flottor på tomgång eftersom efterfrågan var så svag under pandemin att de inte behövdes. Nu kan de inte ta tillbaka dem – liksom personal – snabbt nog.
För det andra: konsumenter är villiga att betala mer för biljetter efter att hållit upp med resandet, i vissa fall så länge som tre år. En undersökning från Booking.com med över 25 000 vuxna som planerar att resa under de kommande 12-24 månaderna visade att många ville vara ”mer överseende” med sina resplaner för att kompensera för förlorade möjligheter.
En långsam utveckling efter återöppningen i Kina gör dessutom flygbolagen nervösa för att ta tillbaka all sin kapacitet, vilket resulterar i färre platser, pressar efterfrågan…

Har du redan Premium? .

Läs vidare med Premium

Ingår

  • Exklusiva analyser och sammanställningar av data för branchen
  • Unika intervjuer med reseindustrins viktigaste makthavare
  • Artiklar med tips och råd om hur du blir effektiv i ditt arbete
  • Och mycket, mycket mer!

Köp Premium

Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024