Annons:

Ethiopian Airlines storhandlar 67 jetplan – Afrika väntas växa rejält i flygvärlden

Ethiopian Airlines, den största och ledande flyggruppen i Afrika, och dess långvariga partner Boeing [NYSE:BA] meddelar att flygbolaget har gått med på att beställa 11 787 Dreamliner- och 20 737 MAX-flygplan med möjlighet till 15 respektive 21 ytterligare jetplan. Avtalet, som undertecknades av Etiopiens nationella flygbolag vid Dubai Airshow, representerar det största köpet någonsin av Boeing-flygplan i Afrikas historia, enligt ett pressmeddelande.

”Vi är glada att kunna meddela att Ethiopian Airlines har nått en överenskommelse med Boeing om att lägga en fast order på 31 ultramoderna flygplan, med möjlighet till 36 ytterligare jetplan”, säger Ethiopian Airlines Groups vd, Mr. Mesfin Tasew i ett pressmeddelande. ”Denna order kommer att göra det möjligt för oss att modernisera och utöka vår flotta till stöd för Ethiopian Airlines tillväxtplan och vår Vision 2035-strategi. Genom denna affär har vi befäst vårt decennier gamla exemplariska affärspartnerskap med Boeing. 787 Dreamliner och 737 MAX visar Ethiopian Airlines miljömedvetna beslut och dess engagemang för att betjäna passagerare med de senaste tekniskt avancerade flygplanen.”

Boeing och Ethiopian Airlines kom också överens om att arbeta tillsammans för att tillhandahålla kabinmodifieringstjänster för flygbolagets befintliga 787 Dreamliners. De omfattande eftermonteringarna kommer att förbättra passagerarupplevelsen med avancerad underhållning under flygning och nya säten i alla kabiner, inklusive liggande säten i Businessklass från Boeing joint venture Adient Aerospace.

Boeings kommersiella marknadsutsikter för Afrika beräknar att kontinenten kommer att behöva 1 025 flygplan under de kommande två decennierna; mer än 70 procent av kommersiella leveranser förväntas vara jetplan med en gång. Afrikas totala flygtrafiktillväxt förutspås till 7,4 procent fram till 2042, den tredje högsta bland globala regioner och över den globala genomsnittliga tillväxttakten på 6,1 procent.

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna