Annons:

EU-flygningar ett steg närmre snabb mobilsurf

Flygplansläget kan snart vara ett minne blott. Passagerare ombord på flyg inom EU kommer i framtiden kunna använda sina mobiltelefoner på samma sätt som på marken, enligt ett nytt beslut från EU-kommissionen rapporterar SVT nyheter.

Enligt ett nytt EU-beslut ska det i framtiden vara möjligt att fortsätta använda mobiltelefonen med maximal prestanda även från luften. Det skulle göra det möjligt att se strömmad direktsänd sport i telefonen eller ha videosamtal under flygresan.

Genom att tillåta vissa frekvenser inom 5G-nätet blir det möjligt för resenärer att använda mobilen precis som om de var på marken, skriver EU-kommissionen i ett pressmeddelande. Förutsatt att planet har tekniken som krävs. 5G ska göras tillgängligt genom en ”pico-cell”, en särskild natverksanslutning på flygplanet som kan ta emot och skicka signaler via satelliter och som kopplar samman planets anslutning med marknätet.

Det finns inte någon tidpunkt för när den nya tekniken kommer att vara tillgängilg. I samband med beslutet ändrade EU-kommissionen specifikationer som möjliggör wi-fi inom vägtransporter och där har EU-länderna fram till 30 juni 2023 på sig enligt SVT nyheter.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024