Annons:

Annons:

Eurowings etablerar ny bas på Arlanda med tjugo nya Europalinjer

Det tyska lågprisbolaget Eurowings fortsätter att satsa på den svenska marknaden och etablerar en ny bas på Stockholm Arlanda Airport inför sommarsäsongen 2022. Det Lufthansaägda flygbolaget utvecklar destinationsutbudet och förbättrar tillgängligheten från Stockholm med tjugo nya direktlinjer inom Europa, enligt ett pressmeddelande.

Det är i samband med Eurowings sommarprogram 2022 som det tyska lågprisbolaget planerar att öppna en ny bas på Stockholm Arlanda i slutet av mars. Etableringen innebär att de initialt placerar 4–5 flygplan på Arlanda och lanserar tjugo nya Europa-destinationer, varav ett antal destinationer är nya för flygplatsen och kompletterar Arlandas övriga destinationsutbud.

– Eurowings fortsatta expansion i Sverige innebär en stor kapacitetsökning och komplement till våra flygplatsers befintliga utbud. Att nu även Eurowings väljer att etablera en bas på Arlanda är ett tydligt bevis på flygbolagets starka tro på utvecklingsmöjligheter på den största marknaden i Skandinavien och Stockholmregionens attraktivitet. Den förbättrade tillgängligheten är viktig för besöksnäringen i hela landet. Expansionen tyder
också på att man kan förvänta sig ytterligare utveckling inom lågkostnadssegmentet på den svenska marknaden framöver. Vi har ett gott samarbete med Eurowings som vi med stor glädje ser fram emot att utveckla framöver, säger Charlotte Ljunggren, Direktör Marknad & Kommersiell Utveckling på Swedavia i ett pressmeddelande.
Eurowings har i flera år trafikerat Stockholm Arlanda och den nya basen blir deras fjärde utanför den tyskspråkiga regionen. Flygbolaget ser möjligheter och har utvecklat destinationsutbudet också i andra delar av Sverige sista tiden. I dagsläget erbjuder Eurowings direkttrafik från Arlanda till Hamburg och Düsseldorf, före pandemin även till Köln, och från Göteborg Landvetter till Düsseldorf. Tidigare i år lanserade de en direktlinje från Malmö till Kosovos huvudstad Pristina. Från både Luleå och Kiruna öppnar de
en utrikeslinje till Stuttgart i december.

– Sverige är en marknad som passar perfekt med vårt mål att vara det främsta europeiska lågkostnadsbolaget. Sedan pandemin letar många resenärer inte längre primärt efter den billigaste biljetten, utan efter ett flygbolag som de villkorslöst kan lita på när det gäller säkerhet, tillförlitlighet och socialt ansvar. Med vårt Lufthansa exempel ett attraktivt nätverk av billiga direktflyg och en oöverträffad kundservice – kan vi erbjuda just det,
säger Eurowings CEO Jens Bischof i ett pressmeddelande.
Eurowings blir det tredje flygbolaget inom kort tid att etablera en bas på Arlanda. I maj annonserade det irländska lågprisbolaget Ryanair att de planerar att öppna en bas med initialt två flygplan och ett tjugotal linjer till Europa samt inrikestrafik till Göteborg och Malmö. I juli meddelade One-World Alliance medlemmen Finnair att de placerar tre plan på Arlanda och storsatsar i Sverige med interkontinental trafik från Arlanda och stärker tillgängligheten till Asien och USA.

Planerade linjer och trafikstarter S22 från Stockholm Arlanda Airport (ARN). Övriga destinationer annonseras
senare.

ARN – BCN         Barcelona
ARN – FCO          Fiumicino/Rom
ARN – PMI          Palma de Mallorca
ARN – NCE         Nice
ARN – CPH         Köpenhamn
ARN – AGP         Malaga
ARN – BHX         Birmingham
ARN – GDN        Gdansk
ARN – ALC         Alicante
ARN – PRN        Pristina
ARN – FAO         Faro
ARN – BER         Berlin
Även Stuttgart från Luleå och Umeå

Eurowings erbjuder en transferprodukt vilket innebär att du kan boka anslutningsflyg vidare från andra flygplatser de trafikerar och ta med bagaget hela vägen. Eurowings är Lufthansakoncernens lågprisflygbolag och en del av världens största flygkoncern.

En kommentar

  1. Peter: Auf wienerschnitzel SAS...
Travel Consultant till Winberg Travel
Sista ansökningsdag:
5 november 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.