Annons:

Annons:

Dataskarm

Expert: SAS nya sajt har tappat 30 procent

En webbplats för miljontals kronor kan rasa brutalt i Googles tuffa rankning. Enligt en kartläggning har SAS nya sajt tappat 30 procent av sin forna söktrafik. Orsaken är slarv och misstag, säger sökmotorexperten som pekar ut de vanligaste fällorna när företag bygger om hemsidan, skriver Dagens Industri.

”Det visuella är ofta det man lägger krut på under bygget av en ny sida. Det som inte syns, men som kanske är mest värt, Googletrafiken, lägger man inte så stor vikt vid. Det hafsas till på slutet”, säger sökmotorexperten Christian Rudolf, vd och grundare av Top Dog till Dagens Industri.

SAS vill dock inte kännas vid uppgifterna. Presschefen Miriam Skovfoged kommenterar:

”En migrering till en ny hemsida medför i princip alltid ett fall i organiska placeringar, en omstrukturering av en hemsida kan också leda till att man förlorar synlighet på vissa sökord. Detta var vi självklart medvetna om och vi är idag långt mer synliga på de sökord som är strategiskt viktiga för oss än vi var före migreringen.”

Men enligt Christians Rudolfs analys är tappet tydligt.

”Förr hamnade SAS högt upp på flygsökningar, nu när de rasat ned är det mycket färre som ser träffen.”

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA