Annons:

Annons:

Färre flög med SAS

Antalet passagerare som flög med SAS i januari minskade jämfört med motsvarande månad i fjol. Det framgår av SAS månadsstatistik.

Totalt reste 1,87 miljoner passagerare med SAS under januari, en minskning med 5,5 procent jämfört med motsvarande månad i i fjol. Reguljärtrafiken stod för 1,83 miljoner, en nedgång med 5,3 procent.

Den reguljära flygtrafiken mätt som betalda passagerarkilometer (RPK) sjönk 7,1 procent i januari och kapaciteten, mätt som ASK, ökade med 0,3 procent. Kabinfaktorn sjönk 5,1 procentenheter till 63,9 procent.

– Vi fortsätter att anpassa produktionen efter säsongsförändringarna i efterfrågan i enlighet med vårt omställningsarbete. Det innebär att vi under januari, som är en typisk lågsäsongsmånad, minskat produktionen. Trafiken har under de tre senaste månaderna utvecklats i linje med våra förväntningar, men med undantag för vår enhetsintäkt och yield som haft en lite starkare utveckling, säger Rickard Gustafson, vd och koncernchef i SAS.

En kommentar

  1. Hassan: Swedavia, Finnair och Norwegian ökar. SAS backar.
    Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
Resekonsult
Sista ansökningsdag:
06 June, 2018
Go Active Travel söker en konceptansvarig reseproducent
Sista ansökningsdag:
04 June, 2018
Thabela Travel söker VD till huvudkontoret i Täby
Sista ansökningsdag:
05 June, 2018